Kategorier
emballage

Samtaler om emballage: Hvad er din favorit indpakning?

Min ven og jeg er meget interesseret i visuel præsentation. Vi går begge på designskolen og har de samme interesser inden for dette felt. Den anden dag kom vi til at tale om emballage og den indpakning, som de fleste produkter har, og som vi begge godt kunne tænke os at arbejde med, når vi bliver færdig med vores uddannelse.

Samtalen gik vidt og bredt, og vi kom både omkring produktets egentlig udformning, dets indpakning og emballage samt de poser, som butikkerne langer over disken i stor stil. Jeg er personligt mest interesseret i produktemballagen, hvorimod min veninde er mest interesseret i udformningen af produktet.

Den mest interessante del af samtalen var da vi talte om produktets emballage. Jeg mente, at man burde bruge lige så meget tid på at udvikle præsentationen af produktet, som man brugte på at udvikle selve produktet, men det var min veninde ikke videre enig i, fordi hun mente at produktet var det vigtigste, hvilket hun også har ret i, men hvis ikke det bliver præsenteret i en velovervejet emballage, så kan det jo være ligegyldigt, hvordan produktet ser ud.

Det kunne hun godt give mig ret i, men hun mente godt nok, at det var lige i overkanten at bruge samme mængde ressourcer på emballagen, som på produktet, hvilket jeg også godt kunne forstå, men det var måske også malplaceret, thi det var meningen, at det skulle have været en hetz mod de virksomheder, som ikke bruger særligt meget energi på emballagedelen i udviklingen af produktet.

En anden del vi kom til at tale om, som vi virkelig kunne tale op og ned af stolper om, var butikkernes poser. Vi er jo piger, så vi kendte en del til det og vidste også, hvad vi elskede, og hvad vi hadede. Hvad jeg måtte sande var at plastikposer og papirposer også er en slags emballage, ligesom de æsker man kan få sine varer pakket ind i op til jul.

Jeg kan rigtig godt lide at få mine varer i en papirspose, fordi det emmer af kvalitet modsat plastikposer. Min veninde og jeg var enige om dette. Vi mente begge at plastikposer meget nemt kunne komme til at virke som om, man havde været i netto, men dog mente hun at der var nogle enkelte butikker der var sluppet ganske let og elegant fra det med plastikposer.

Vi var generelt enige om at emballage var vigtigt, hvad enten det var som indpakning eller som pose, men vi ville nu alligevel hellere sidde og designe produkterne.

En kommentar til “Samtaler om emballage: Hvad er din favorit indpakning?”

Jeg kunne virkelig godt tænke mig at have været en del af den samtale. Har i talt om det på et senere tidspunkt.

Lukket for kommentarer.