Kategorier
Tandlæge

Hvis du oplever tandpine – så læs med her

Selvom man i Danmark er blevet meget bedre til at passe på sine tænder, så er der stadig mange personer, som oplever tandpine. Man lever generelt sundere, og tandlægerne er meget opmærksomme på, at man skal passe på sine tænder fra barnsben af og op igennem ens ungdomsår. Det er essentielt at man fra lille af værner om sine tænder, for at bibeholde dem stærke og sunde. Selvom det ikke er gratis at gå til tandlæge, er det godt at fortsat få kontrol, så tandlægen kan se, om man har fået et hul eller har tendens til pardentose.

Hvorfor får man tandpine

Tandpine kan opstå af mange årsager såsom hul i en tand, tandrodsbetændelse, pardentose, en tandbyld, tandkødsbetændelse eller tandfrembrud. Et hul i en tand er den hyppigste årsag til tandpine, som opstår ved at bakterierne, har trængt gennem til tandbenet. Her er mange nerveender, så derfor kan der forekomme tandpine.

Hvis bakterierne når ind til en tands nerve, dør nerven, og det kan skabe betændelse omkring roden. Det gør meget ondt og karakteriseret som en tandrodsbetændelse.

Efterlades bakterier på tænderne, kan der forekomme tandkødsbetændelse. Dog er dette ofte, ikke en ligeså slem smerte som et hul. Vedvarende tandkødsbetændelse vil udvikle sig til betændelse i knoglen som tanden sidder fast i, hvilket vil resultere i tandpine som ved tandkødsbetændelse.

Tandrodsbetændelse, tandkødsbetændelse og parodontose kan føre til tandbylder, som er en samling af betændelse, der udformes ved en byld. Der er meget smertefuldt, fordi at dels betændelsen og det øgede tryk som opstår i bylden.

Ved tandfrembrud kan man også opleve tandpine. Det noget som mange oplever i form af visdomstænder eller hvis der er mangel på plads i munden. Visdomstænder skal i nogle tilfælde opereres ud, hvilket kan være meget smertefuldt

En tandlæge med døgnvagt er en god ide.

Hvis man får tandpine og mangler en tandlæge i København, kan det være en god ide at vælge en, som har døgnvagt, hvis nu man akut skulle have brug for hjælp. Det har eksempelvis tandlægecenter på Højbro plads. De garanterer dansk kvalitet til lave priser, så man føler sig tryg, når man tager til tandlægen.

Deres behandlinger er af høj kvalitet og med de bedste materialer, teknikker og udstyr. Der er derudover fokus på et fagligt engagement, efteruddannelse samt sparring med andre kollegaer for at opretholde det høje kvalitetsniveau på klinikken.

Oplever man tandpine, er  der mulighed for at læse mere om hvilke behandlinger de tilbyder på deres hjemmeside.