Kategorier
Tag

Vi skal have nyt tag på huset, efter et lynnedslag ødelagde det

Vi står og mangler et nyt tag helt akut. Det er en ren katastrofe. I gårsdagens frygtelige vejr, med lyn og torden alle vegne, slog lynet ned i vores tag. Heldigvis satte det ikke ild til huset, men det ødelagde i dén grad taget. Der er kommet et kæmpe hul, hvor vandet nu står lige ind, når det regner.

Jeg har måtte flytte alt ned fra loftet og over i skuret, så det ikke bliver vådt. Så kan vi flytte det tilbage, efter der er kommet nyt tag på. Jeg har talt med en række tømrere og afventer svar på, hvad det kommer til at koste. Jeg har haft dem ud og kigge på skaderne, og der lader ikke til at være tvivl om, at der skal et helt nyt tag til. Vi kan desværre ikke bare reparere skaderne, da der sådan set mangler et halvt tag.

Resten var også ret slidt alligevel, så det er ikke helt håbløst. Det var ikke ligefrem, fordi vores tag var nyt i forvejen. Det var faktisk også ret grimt, så selvom det var funktionelt, er jeg en lille smule glad for, at det skete.

Jeg er selvfølgelig også glad for, at ingen kom noget til. Tak ske gud og lov for, at vi sover nedenunder i gæsteværelset nu om dage. Konen har smerter i hofterne og kan ikke komme op af trappen særlig godt mere.

Jeg overvejer lidt, om vi skal spare pengene på et nyt tag og flytte over i vores andet hus i stedet. Det er kun i ét plan, så der er ingen trapper, min kone skal bakse med. Det vil betyde en betragtelig nedjustering i salgsprisen på huset her, men omvendt slipper vi for al besværet omkring så stort et projekt, det ville være at få udskiftet taget med et nyt.

Det andet hus står helt klart til indflytning. Garagen er færdigbygget, og den sidste ejer fik selv lagt nyt tag på, ingen han solgte det til os. Det eneste det mangler er en klat maling, og jeg er heldigvis gode venner med en rigtig god maler, som har lavet meget arbejde for mig gennem årene.