Kategorier
Underholdning

Bordfodbold – hvad skal der til for at blive en dygtig spiller?

Bordfodbold er populært hos de fleste, men hvis man vil blive en rigtig dygtig spiller, så kræver det godt udstyr og træning med andre dygtige entusiaster.

Fodbold er en kæmpe sport i hele verden, og det samme kan siges om bordfodbold, der måske ikke kan regnes som en decideret sport, men spilles af mange tusinde fodboldentusiaster hver dag. Bordet med stængerne med de bevægelige, små fodboldspillere har eksisteret i mange årtier og bibeholdt en nærmest magisk tiltrækningskraft, der gør det til et evigt populært spil. Måske er en del af forklaringen, at bordfodbold-bordet kan være centrum for både konkurrenceprægede dyster mellem bitre rivaler eller hyggelige stunder mellem venner. Spillet kan spilles fuldt koncentreret eller i festligt lag med blodet fuld af alkohol og højt humør. I enhver sportsbar eller værtshus med respekt for sig selv findes der et bordfodbold-bord, og det er ofte det mest benyttede sammenlignet med fx billardbordet eller dartskiven.

Bordfodbold med passion kræver godt udstyr

Bordfodbold på den type etablissementer kan dog til tider være en sløj fornøjelse, hvis man er rigtig passioneret omkring bordfodbold. I det tilfælde ved man nemlig, at et rigtig godt spil kræver ordentlig udstyr, og det er tit udstyr i den billige ende, som værtshuse byder på. Ordentligt udstyr består af et solidt bordfodbold-bord i lækre materialer såsom træ og med en overflade, der passer til ens ønskede spillestil. Dertil kommer bordfodboldboldene, der nærmest er en hel videnskab for sig selv. Boldene skal nemlig både passe til bordets overflade og til spillestilen. Hvis man fx er en rutineret spiller med stor boldkontrol, der ønsker et hurtigt spil, så skal man have fat i hårde plastbolde. Er man omvendt mere af en taktikker, eller har man mindre god boldkontrol, ja så er sandblæste bolde med en ru overflade sagen. De sikrer nemlig et langsommere og mere kontrolleret spil.

Bliv en dygtigere bordfodbold-spiller

Det siger sig selv, at udvalget af bolde på sportsbarer og værtshuse ofte er begrænset. Hvis man gerne vil udvikle sig som bordfodboldspiller, så giver det således bedst mening at investere i kvalitetsudstyr selv eller spille i klubber eller hos venner, der går ligeså meget op i spillet og har det rette udstyr. På den måde er man også sikker på at blive udfordret af spillere, der kan forbedre ens spil. Ved at spille over for dedikerede entusiaster kan man nemlig både lure deres teknikker og blive klogere på ens egen spillestil og svagheder.