Kategorier
Bolig Hus og Have Tag

Husk at få lavet en udførlig kontrakt når du skal ha’ nyt tag

Det at få nyt tag er lidt en voldsom opgave at give sig i kast med. Der er meget at holde styr på, og det er ikke små summer det drejer sig om. Derfor er det vigtigt at man sikrer sig med en vandfast aftale.

En kontrakt om nyt tag skal indeholde samtlige detaljer, sagen omhandler. Der skal være aftalt tidsplaner og ting som dagsboder hvis disse ikke overholdes. Der skal være en beskrevet udførligt og i detaljer, hvilke arbejde der er inkluderet. Glem ikke ekstraudgifter såsom nedtagning af stillads, bortskaffelse af affald, og sågar adgang til el, vand og toilet med arbejdet står på.

Desværre ser man mange almindelige mennesker, der ikke får styr på disse ting, når de skal have nyt tag. De giver sig rask i kast med at få lagt tag, nogle gange på intet med end et håndslag. De gange det går galt – og det gør det skræmmende ofte i projekter, der ikke er bindende kontrakter om – er det en næsten umulig opgave for husejerne at håndhæve deres rettigheder, og de ender med at stå med håret i postkassen, og værre: uden et godt nyt tag over hovedet.

En undersøgelse fra byggeskadefonden viste på et tidspunkt, at der er fejl i helt op til 80% af alle nylagte tage. Det er en skræmmende høj procentdel, der i den grad viser hvor vigtigt det er at have orden i forholdene når man skal ha’ nyt tag – både på arbejdspladsen og i kontrakten.

Dette behov for sikkerhed afsejles også i det stigende antal rådgivningsvirksomheder, der er kommet på markedet for at hjælpe folk, der skal have nyt tag. Nogle af dem tilbyder hjælp fra start til slut. De tager sig af planlægningen – naturligvis ud fra kundens ønsker og pengepung – og finder den bedste entreprenør til arbejdet, til den billigste pris.

Rådgivningsvirksomheden er så med i hele processen, fra start til slut, og er med til at beskytte kundens – ikke håndværkerens – interesser. Slutresultatet er et nyt kvalitetstag til en ordentlig pris, der ikke overskrides, med en omfattende og gældende garanti der ikke er til at stikke i. I sidste ende sparer kunderne penge på at bruge rådgivningsvirksomheden, fordi der aldrig kommer overraskende ekstraudgifter halvvejs gennem projektet.