Kategorier
Bolig

LED pærer – strømbesparende og tidssvarende

Jeg tror ikke at Edison, da han opfandt glødepæren i 1879, havde tænkt over, hvor populær en opfindelse det ville gå hen og blive. I mange år efter har vi gjort brug af glødepærer til oplysning af vores boliger. Nu har jeg dog på det seneste lagt mærke til, at der har været rigtig meget fokus på, at glødepærer ikke er den mest miljøvenlige løsning. I min egen lokale isenkræmmer er der kommet LED pærer på hylderne, så folk har et alternativ til de klassiske brugsgenstande. Jeg synes det er fint, at der bliver slået et slag for miljøet og for mindre energiforbrug, især set i lyset af al den snak om global opvarmning, for ikke at nævne finanskrise.

Mit forhold til LED pærer

I mit hjem har vi også altid gjort brug af glødepærer, det siger lidt sig selv. Jeg følte mig dog tilskyndet for ikke så længe siden til at prøve LED pærer af. I første omgang skiftede jeg ikke alle pærerne ud, men prøvede et par rum af først. Det havde også noget at gøre med, at de steder jeg fandt LED pærer, var rimelig skrappe med priserne efter min mening, så jeg kom ikke lige i humør til bare at skifte alt lys i hele hytten ud.

Jeg var dog ret imponeret over det lys, som mine købte LED pærer afgav. Desuden kunne jeg godt se et lille fald i vores kvartalsvise energiforbrug. Det fik mig til at overveje en ekstra gang, om jeg ikke bare skulle skifte så meget af lyset ud som muligt for at gøre plads til den nye teknologi, men det økonomiske aspekt holdt mig lidt tilbage.

Tingene ændrede sig, da jeg ledte efter billige LED pærer online. Ret hurtigt dukkede der massere af webshops op med gode tilbud og billig fragt, hvis man købte over en vis mængde eller et vist beløb. Sådan nogle ordninger rammer lige plet hos mig, så jeg købte vildt ind af alle mulige forskellige modeller som vi kunne bruge derhjemme. Selvfølgelig tog det lidt tid at skifte det hele ud, men det var faktisk meget sjovt at gøre med familien. Efterfølgende kan de også godt selv se, at vi har fået et mere rent og klart lys som følge af at bruge LED pærer, og jeg kan se at elregningen falder, så det er jo to plusser allerede dér.

Jeg er stadig imponeret over, at man kan producere LED pærer med stadig lavere produktionsomkostninger. Når jeg en gang i mellem skal købe nye ind, så er der kommet nye tilbud eller nye modeller på de hjemmesider jeg kigger efter dem på. Det er en ret vigtig udvikling tror jeg, for ellers kunne man hurtigt gå død i at gøre lidt ekstra for miljøet. For mig er resultatet med LED pærer dog ikke bare blevet en bedre samvittighed, men også økonomiske og indretningsmæssige fordele. Så er det måske alligevel sandt, at det gode kommer til den, der gør det gode.

En kommentar til “LED pærer – strømbesparende og tidssvarende”

Det lyder da som om, at jeg skal have fat i nogle af de billige LED pærer, du snakker om! Hvor billige er de mon?

Lukket for kommentarer.