Kategorier
Dyr

Kaninformidling er med til at rede rigtig mange af vores dyrevenner

På praktisk talt alle landet dyreinternater, er der kaninformidling med henblik på nye ejere, der vil kaste deres kærlighed en herreløs kanin. I nogle tilfælde er disse kaniner blevet efterladt, vandrøgtet eller generelt bare behandlet alt for dårligt. Men der er også kaniner der blot har brug for en ejer, det samme gælder i høj grad for kaninunger, som næsten er dem der har allermest brug for en ny vært.

På dyreinternaterne gør man en stor indsats for at hjælpe disse dyr på rette vej, men det er i store træk en lang tur op af bakken i forsøget på, at give disse herreløse kaniner og kaninunger et nyt hjem. Hele tankegangen bag kaninformidling, er at få afsat flest mulige fortabte kaniner til nye ejere, i stedet for at måtte aflive dem. Men det er i nogle tilfælde nødvendigt, da disse dyreinternater naturligvis har en grænse for kapacitet og varme hænder.

Mange mennesker der går på jagt efter et kæledyr, glemmer de her dyreinternater der skriger på nye familier og ejere, til de her hjælpeløse dyr. Der er heldigvis stadigvæk en del mennesker, der tager dyreinternaterne med i deres overvejelser, ved køb eller afhentning af nye kæledyr og det gør en stor forskel trods alt. Kaninformidling er her helt sikkert for at blive, men der skal ske noget drastisk på et tidspunkt, hvis flere dyr skal undgå en aflivning.