Kategorier
Forbrugslån

Jeg er glad for, at jeg valgte at låne penge med forbrugslån

Mine forældre har altid sagt, at forbrugslån ikke var en god måde at låne penge på, men da jeg gerne ville se mine drømme gå i opfyldelse, havde jeg intet andet valg, og det var slet ikke så slemt, som jeg troede.

Man hører en gang imellem om unge, der er druknet i gæld, fordi de valgte at låne penge ved hjælp af et forbrugslån. Jeg går ud fra, at det er derfor, at mine forældre altid har advaret mig mod at låne penge på denne måde.

Et forbrugslån har ofte høje renter, fordi der ikke kan stilles nogen sikkerhed i form af bolig og bil. Jeg har aldrig ejet en lejlighed, en bil eller noget andet af værdi, så da jeg ville låne penge, blev jeg nødt til at få et forbrugslån.
Det lykkedes mig nemlig at komme ind på en 1-årig danseuddannelse i København, som jeg altid har drømt om at gå på. Problemet med uddannelsen er, at den ikke er støttet af staten, og man kan derfor ikke modtage SU, mens man går på uddannelsen. Jeg har naturligvis et job ved siden af, men det er slet ikke nok til at dække mine udgifter. Derfor bestilte jeg tid hos banken for at diskutere muligheden for at låne penge med et forbrugslån.

Jeg har altid frygtet min bankrådgiver lidt. Mine forældres mange advarsler om gæld og forbrugslån betyder, at jeg synes, det er lidt pinligt at skulle anmode om at låne penge.
Det syntes min bankrådgiver til gengæld ikke. Hun syntes derimod at det var flot, at jeg var kommet ind på uddannelsen. “Konkurrencen er vel meget hård. Var du til optagelsesprøve?” Det måtte jeg jo sige ja til, og min søde bankrådgiver sagde ja til at give mig et forbrugslån på 40.000 kr. Det er første gang, at jeg låner penge, så det er meget rart, at det er et overskueligt beløb. Jeg har regnet ud, at jeg kan lægge 5.000 kr. til side hver måned med et fuldtidsjob, så det vil sige, at jeg ville skulle arbejde 8 måneder efter den 1-årige danseuddannelse.

I dag er jeg i mit syvende måned efter lånet, og min gæld er allerede tilbagebetalt. Et par uforudsete indkomster i form af penge fra Skat og feriepenge har gjort, at jeg allerede nu kan kalde mig gældfri. Jeg fortryder på ingen måde, at jeg valgte at låne penge med et forbrugslån, og jeg har heller ikke tænkt mig at advare mine egne børn mod at låne penge.

En kommentar til “Jeg er glad for, at jeg valgte at låne penge med forbrugslån”

Jeg synes godt nok, at det er flot klaret, at du allerede kan kalde dig gældfri igen. Det at låne penge kan i dag godt være svært, og sværere er det også at blive hurtig gældfri i dag.

Lukket for kommentarer.