Kategorier
Overvågning

Hvad mener du om skjult TV- og videoovervågning?

På den ene side lyder det ubehageligt at være under videoovervågning konstant. Skjult TV kender vi som en skæg joke fra fjernsynet, men forestil dig, at du altid var under videoovervågning. Jeg ved, at emnet har været oppe at vende mange gange, og bud på resultatet af ekstrem brug af videoovervågning og skjult TV overvågning er ofte blevet diskuteret og skildret i film som “The Truman Show”, og vi nyder også at udfordre konceptet i reality shows som for eksempel “Big Brother”.

På den anden side er det frustrerende, hvis der er sket en forbrydelse og manglende optagelser fra TV overvågning mangler. Jeg fik engang stjålet en pung på en café, hvor den eneste forklaring kunne være, at tyven havde været i kontakt med mig eller stjålet pungen, mens jeg kiggede væk. Her ville jeg virkelig ønske, at caféen havde investeret i TV overvågning. Jeg havde min pung, da jeg betalte for mine varer, men da jeg skulle til at gå et par timer senere, var den ikke at finde. Videoovervågningen ville kunne afsløre, hvordan tyven havde båret sig ad – og naturligvis også hvordan han eller hun så ud.
Der hvor jeg bor nu, er der installeret skjult videoovervågning. Der sker så mange indbrud i området, og det er næste kun, når folk har haft bevis i form af overvågningsoptagelser, at de kan finde tyven.

Jeg er derfor lidt splittet. På den ene side, synes jeg det er fint, hvis folk installerer videoovervågning for sikkerhedens skyld, på den anden side er det ubehageligt at vide, at der er TV overvågning, som kan se alt, hvad man laver.

Flere og flere installerer skjult videoovervågning i hjemmet. Det er nemlig slet ikke så dyrt, som man skulle forestille sig. Ligesom det er normalt med TV overvågning på offentlige steder, har de fleste både og lejligheder i områder med høj kriminalitet også videoovervågning installeret.

Jeg tror, den egentlige diskussion består i, om man vil føle sig tryg, eller om man ikke vil lade frygten gå ud over den personlige frihed.
Når der er TV overvågning på offentlige steder synes jeg, at det er lidt ubehageligt, fordi jeg ikke kender dem, der ser optagelserne. Derimod har jeg intet imod at være hjemme hos private, der har TV overvågning installeret. De kender mig jo i forvejen og har garanteret været til stede, da jeg var i huset. Det er tanken om, at folk kan se mig, mens jeg ikke ved, at jeg bliver set på, der skræmmer mig.

En kommentar til “Hvad mener du om skjult TV- og videoovervågning?”

Hmm jeg ved ikke helt, hvad jeg mener om videoovervågning. Jeg er rimelig enig med dig, og på den ene side synes jeg, at det er en genial måde at opklare forbrydelser på, men samtidig synes jeg også, at det er ubehageligt at blive overvåget på gader og stræder.

Lukket for kommentarer.