Kategorier
Begravelse

Hvad er de typiske priser på begravelse?

Hvad skal man regne med at komme til at betale for, når et familiemedlem skal begraves, og hvor billigt kan det gøres? Her følger en kort oversigt over hvilke omkostninger en begravelse medfører og et bud på hvilket minimumsbeløb, man kan forvente at betale.

Mens det er nemt nok at betale høje priser på begravelsen, så kan det kræve lidt mere tid og overskud at finde de mere rimelige priser på begravelse. Her er en hurtig oversigt over, hvad du skal forvente at betale for – og cirka hvor meget – når vi leder efter de typiske og gerne rimelige omkostninger for en begravelse.

Først har vi kisten. For kisten skal du regne med at betale mellem 1.500 – 6.000 kroner alt efter model, træsort og hvor du køber den henne. Vil du hellere have en bisættelse, så er en urne selvsagt en del billigere – her taler vi nærmere 400-600 kroner for de billigste – men så koster kremeringen til gengæld også 2.600 kroner.

Andre priser på begravelsen, som du skal være opmærksom på, inkluderer den rustvogn, der skal bruges til fragt af kisten. Lad os sige den skal køre cirka 20 km. Her skal du nok regne med at komme af med 1000-1500 kroner. Bedemanden skal have et honorar for det papirarbejde, der følger med ved en begravelse. Dødsannoncen og planlægningen af ceremonien er også hans opgave. Honoraret til bedemanden kan svinge meget, men alt efter hvilken aftale du vælger, kan du regne med mellem 800-2700 kroner. Især dette punkt kan have stor betydning, hvis du sigter efter de billigste priser på begravelsen.

Skal gravstenen være poleret eller upoleret? Skal der stå et længere digt, eller er det nok med “Hvil i fred”? Prisen på gravstenen kan også svinge alt efter type, størrelse og antal tegn. De typiske priser ligger mellem 3000-4000 kroner. Alt i alt kan du forvente, at priser på begravelsen ligger mellem 8.000 og 14.000 kroner.

2 kommentarer til “Hvad er de typiske priser på begravelse?”

Det er helt uhyggeligt, så meget at priserne på en begravelse kan variere. Jeg kan se at man kan spare op til 5.000 kroner og det er da også en slags penge, må man sige.

Man tænker sjældent på d alle de mange småting der jo er udover selve begravelsen, og det er først nu hvor jeg har læst din artikel, at det går op for mig, at man selvfølgelig også skal betales for rustvognskørsel, papirarbejde mm. Tak for at åbne mine øjne.

Lukket for kommentarer.