Kategorier
Låsesmed

Top 5 grunde til at folk har brug for en låsesmed i Odense

Der er mange grunde til at danskerne har brug for en professionel låsesmed. Men der er flere, der går igen, når man undersøger det hele nærmere. Her får du en liste over de 10 mest almindelige grunde til, at danskerne ringer efter en låsesmed.

Omkodning af elektronisk lås

En af de mest almindelige grunde men alligevel én, de færreste danskere kender til, er omkodning af en elektronisk lås. Elektroniske låse har vundet frem mange steder i Danmark, og flere og flere virksomheder benytter sig af elektroniske låse og nøglekort frem for traditionelle nøgler. Det øger sikkerheden, da det er langt sværere for tyve at bryde elektroniske låse op end traditionelle døre. Elektroniske låse skal omkodes, hvis ens nøglekort skal have adgang til andre områder, end hvad der tidligere har været kodet ind. Her skal en professionel låsesmed altid kontaktes, da en forkert kodning af låsepaden kan resultere i systemnedbrydelse eller forkert adgang. Det kan skabe store problemer for den enkelte medarbejder samt hele virksomheden. Det samme gør sig gældende, når private boliger skal udvide eller omstrukturere sine elektroniske låse. Her skal en låsesmed, der er uddannet inden for faget, også tage hånd om opgaven.

Omkodning er danskernes 5. mest benyttede grund for at ringe til en låsesmed

Når sikkerhedskoden glemmes.

En anden grund, der ligger i forlængelse af den 10. mest almindelige grund til, at folk ringer til låsesmeden, er, at sikkerheden er glemt. Som almindeligt menneske har man mange koder at holde styr på. Og nogle gange bliver kompleksiteten for stor. Hvis det er tilfældet kan en låsesmed hjælpe med at ”bryde” koden op. Det, de helt præcist gør, er en hemmelighed, men det er i hvert fald muligt for dem at komme ind i systemet og nulstille koden.

Når sikkerhedskoden er nulstillet, kan du indtaste din nye kode.

Glemte sikkerhedskoder ligger nr. 4 på listen.

Når man flytter ind i et nyt hjem

Mange danskere flytter flere gange i løbet af deres liv. Den første er som regel, når man som ung flytter i egen lejlighed eller lejer et værelse. Herefter er det, det helt store huskøb med ægtefællen, og måske skal der erhverves et sommerhus senere hen. Når man bliver ældre, flytter man enten i sommerhuset permanent, eller man køber noget, der er mindre en det store ”Familiehus”. Der er med andre ord en række begivenheder, der gør at man skifter bolig. Og når det sker, skal man have nye nøgler og låse. Selv hvis man flytter ind i et topmoderne hus, kan det være en god ide at få en låsesmed ud og tjekke huset igennem. Der kan være muligheder for tyvene, som de tidligere ejere ikke havde overvejet. Der er også en risiko for, at de tidligere ejere har en ekstranøgle gemt et sted. De kan derfor komme ind i boligen med nøglen. Derfor er det en god ide at udskifte hele låsesystemet i boligen, inden man flytter ind.

Ny bolig er danskernes 3. mest benyttede grund til at ringe efter en låsesmed.

Indbrud i hjemmet

På en 2. plads kommer indbrud. Mange danskere får hvert år ubudne gæster i hjemmet. Det kan være en meget traumatisk oplevelse. Og selvom tallene for indbrud har været faldende år efter år, er der stadig mange, der bliver berørt af det. Man mister ofte alle sine elektroniske ting, og ens værdifulde genstande, der måske er familiearv, bliver frastjålet én. Efter man har haft indbrud er det en god ide at ringe efter låsesmeden. Han eller hun kan skifte låsen og give dig nye nøgler, så tyven ikke har uhindret adgang til dit hjem. Låsesmeden kan også rådgive dig i, hvordan du på bedst mulig vis sikrer dit hjem imod fremtidige indbrud. Det kan f.eks. være en gode ide at få hængsler på vinduerne eller jerngitter for kældervinduerne. Især kældervinduerne er ofte udsat som indgangsvinklen for tyvene. Du kan også investere i et elektronisk system, der giver dig overvågningsmulighed af boligen.

Indbrud i hjemmet er den 2. mest benyttede grund til, at man ringer efter en låsesmed

 

Den mest almindelige grund til, at folk kontakter en låsesmed, er, at de har låst sig ude af bilen eller hjemmet. Mange mennesker kommer på et eller andet tidspunkt til at opleve, at døren smækker efter dem. I denne situation er det ikke indbrudstyve eller glemte koder, der er skyld i, at man bliver nødt til at ring efter en låsesmed. Det er en ærgerlig episode, der aldrig kommer på et godt tidspunkt. Men i det mindste ringer man ikke til låsesmeden, fordi man har haft indbrud.

Den mest almindelige grund til, at folk ringer efter en låsesmed, er, at de har låst sig selv ude.